Siguen los ciclos de la naturaleza… ayer a las 11:44 tuvo lugar el Solsticio de Invierno, el momento en que el Sol se queda quieto para reempezar su recorrido regalando ahora días más largos y noches más cortas.

altar-hivern

Este hecho ha sido venerado durante siglos por muchas culturas, pues representa el regreso del Sol, el renacimiento de la luz dormida.

Para dar la bienvenida a las energías invernales y alinearte con ellas, puedes contactar mentalmente con dichas energías o bien construir un pequeño altar que te recuerde al invierno. Esto te facilitará la conexión. Una vez hayas sentido la energía que te acompañará durante los próximos 3 meses, puedes hacer la meditación de más abajo, y la puedes repetir las veces que quieras durante  la estación de invierno.

¡Bienvenid@s a las energías invernales!

MEDITACIÓN DE INVIERNO:

Respira profundament. Inhala i omple els teus pulmons d’aire, i quan els pulmons estiguin plents omple l’abdomen. Exhala i solta l’aire primer de l’abdomen i seguit dels pulmons, fins buidar tot l’aire estancat en el teu interior. Repeteix l’operació uns instants, mentre entres en el teu centre.

Posa l’atenció a la respiració, fixa’t en l’aire fred, rejovenidor i nou, que entra per les teves fosses nassals i t’omple de frescor. A l’exhalar, observa el pas de l’aire per les fosses, calent, ple de tot allò que albergues en el teu interior i que ja no necessites…

Amb la següent inhalació, te n’adones que estas enmig d’un paisatge gèlid però molt agradable per tu. Les tonalitats et resulten agradables, et donen sensació de descans, de relax… A l’horitzó veus el Sol, que t’escalfa suaument i et nodreix amb la seva llum.

Gaudint d’aquest moment, te n’adones que ets un arbre, un arbre gran que acaba de deixar caure totes les seves fulles i es disposa a emprendre el viatge de descans hivernal cap a les arrels, ancorades en el més profund de la terra, subjectes amorosament entre pedres i sorra, i acollides per la Mare Terra.

Prens consciència de la teva sang, la teva saba, que està formada per totes les teves emocions, pensaments, patrons de conducta i experiències viscudes. Tot circula al teu voltant i en el teu interior.

Regala’t uns instants ara a observar quines són aquelles experiències, pensaments, emocions i patrons de conducta que ja no aporten felicitat a la teva vida. Observa en el teu interior, què és allò que ja no necessites portar amb tu, que ja més que nodrir-te t’està contaminant…

Ara que t’has fet conscient de tot allò que ja no t’aporta felicitat, és el moment de conduir-ho cap a les teves arrels. I mentre fas el viatge poc a poc et vas sentint més lleugera, més alliberada…

Vas conduint tot allò que ja no et fa feliç cap a les teves arrels i un cop als extrems, deixes que s’alliberi cap a la terra que t’acull. Amb cada exhalació alliberes més i més i cada cop experimentes més suavitat en el teu interior, et sents més descarregada i solta.

Saps que estàs entregant a la Terra tot allò que no et fa bé, i saps que tot això que entregues serà transformat per la terra en el teu propi aliment, del que et nodriràs la propera primavera.

Tots i cadascun dels teus pensaments seran els teus mestres, totes i cadascuna de les teves emocions seran les teves guies, tot els esdeveniments viscuts seran el teu camí.

I un cop has deixat anar tota la saba que no necessitaves, restes tranquil·la, relaxada, lleugera i en pau, en l’interior de les teves arrels.

I des d’aquesta quietud i pau, respires profundament, tornant aquí a la sala on has començat aquest viatge, i comences a moure els dits de les mans, dels peus, el tronc, els turmells… i quan et sentis preparada, comences a obrir els ulls poc a poc.

Feliç hivern!

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario